Kennismakingsspel Kinderen

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Voor iedereen die met kinderen werkt: doe een kennismakingsspel!

Train je Team heeft een ruim aanbod aan verschillende trainingen voor teams die met kinderen werken. Binnen het onderwijs, de opvang en andere organisaties, is het van belang dat mensen onderling goed kunnen communiceren. Tijdens een van onze trainingen zal het team dat met kinderen werkt verschillende oefeningen doen, waaronder een kennismakingsspel. Het kennismakingsspel biedt het team de mogelijkheid om op een informele wijze elkaar beter te leren kennen en kennis te delen over het werken met kinderen. Bekijk hier het ruime aanbod en vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan!

kennismakingsspel kinderen

Hechter met kennismakingsspel

Een gemeenschap is een groep. Een groep die bestaat uit individuen maar toch samen moeten fungeren. Daarom is het belangrijk om goede omgangsnormen te ontwikkelen en samen te kunnen werken. Deze eigenschappen moeten al van jongs af aan ontwikkeld worden voor een beste resultaat. Het belang van als groep te functioneren is duidelijk te maken met het volgende voorbeeld. Buffels in Afrika leven in kuddes van 50 tot 500. Wanneer een kudde wordt achtervolgd door roofdieren, bijvoorbeeld een leeuw, vlucht de hele kudde weg. Hun vlucht is strategisch en nooit verlaat een buffel de kudde. Als de achtervolging te agressief wordt, blijft een buffel achter een offert zich op. Deze samenwerkingstechnieken en onzelfzuchtigheid zijn eveneens belangrijk voor mensen.Om deze normen en waarden over te dragen aan kinderen, kunnen we ze teambuilding oefeningen laten doen door middel van teambuilding spelletjes. Maar voordat teambuilding opdrachten kunnen worden uitgevoerd, moeten kinderen alvast kennis met elkaar maken. Een kennismakingsspelletjes, vanaf nu genoemd als ‘kennismakingsspel kinderen’, doen, is dan een goede manier om dit te bereiken.

Kennismakingsspel en teambuilding voor kinderen

Kennismakingsspel kinderen is vooral belangrijk omdat de eerste indruk heel belangrijk is, ook voor kinderen. Kinderen zijn nog niet in staat om de ware aard en diepe maar goede bedoelingen van elkaar op te merken. Daarom is het belangrijk dat ze al vanaf het eerste moment zichzelf optimaal te kunnen presenteren aan elkaar. Door kennis te maken door middel van een kennismakingsspel kruipen de kinderen al snel uit hun schulp en voelen zich comfortabel en vertrouwelijk bij elkaar. Deze resultaten zijn voor teambuilding.
Een kennismakingsspel kinderen kan bijvoorbeeld ‘krantje slaan’ zijn. Een groep van ongeveer tien tot vijftien kinderen zitten dan in een kring. Een ‘jager’ staat in het midden en houdt een opgerolde krant of iets dergelijke vast. Willekeurig rent hij/zij naar iemand toe om zachtjes diegene te slaan tenzij als datgene op tijd een naam noemt van iemand uit dezelfde kring. In dat geval de jager de genoemde gaan jagen. Dit is een goede kennismakingsspel kinderen omdat het zeer efficiënt is en bovendien heel leuk is.
Nadat kennismakingsspel kinderen gespeld te hebben, kunnen ze overgaan naar teambuilding spelletjes scouting. Een teambuilding spelletjes voorbeelden is keukenprinsen & keukenprinses. Dit houdt in dat de kinderen lekker samen kunnen gaan koken. Cup cakes maken en decoreren bijvoorbeeld. Natuurlijk moeten ze onder leiding van een volwassenen als team het eten klaarmaken. Uiteindelijk worden de kinderen beloond met lekkere, zelfgemaakte cup cakes, waardoor niet alleen voldoeningen geeft maar ook een goede indruk achter laat.
Een andere teambuilding spelletje wordt vaak gespeeld op de scouting, namelijk de kleine avonturiers. Een groepje kinderen wordt, met of zonder begeleiding, gedropt in een bos. Door middel van reeds gegeven tips en aanwijzingen uit het bos, moeten de kinderen samen de uitweg zien te vinden. Deze teambuilding spelletje scouting een tevens een perfecte voorbeeld van een samenwerkingsspelen. Want bij het zoeken en vooral bij het interpreteren van de tips een aanwijzingen, zijn natuurlijk verschillende meningen. De kinderen moeten dan goed naar elkaar luisteren en compromissen leren te sluiten. Het kan natuurlijk zo zijn dat de aanwijzingen verkeerd begrepen wordt en dat ze helemaal verkeerd zit. Maar dit is helemaal niet erg, misschien is dit juist een gewenste resultaat. Want alleen zo kunnen de kinderen leren elkaar te begrijpen en te vergeven en te functioneren als een hechte team.

Duidelijk kennismakingsspel kinderen

Natuurlijk is het zeer belangrijk dat de kinderen het nut van teambuilding begrijpen. Een goede teambuilding tips is dan ook: vang de aandacht van deze kinderen. Vertel ze niet op een saaie en droge manier dat kennismakingsspel en teambuilding belangrijk zijn. Maar vertellen ze dat bijvoorbeeld door middel van een verhaaltje.
Bijvoorbeeld zo: er was eens een oude boeren gezin die geen kinderen hadden. Dag en nacht bidden ze tot de Goden voor een kind als gift. Op een dag gingen de boerin naar het rivier om kleren te wassen. Toen zag ze van de verte een gigantische perzik aan komen drijven. Hoewel de vrouw geschrokken was, riep ze haar echtgenoot erbij en vissen ze samen het perzik uit het rivier. Eenmaal op land barstte de vrucht open en sprong een kern gezonde jongen naar buiten. De Goden hadden namelijk hun gebed gehoord en beloond. De echtpaar was zeer gelukkig. Ze voeden het kind op met alle liefde en ontwikkelde al zijn potentie. Toen de jongen als een jongeman was geworden, ging hij op pad opzoek naar avontuur. Onderweg kwam hij een huilende aapje tegen. Het aapje vertelde dat een monster in het berg zijn gong had afgepakt waardoor hij geen muziek meer kan maken. Verontwaardigd was de perzik jongeman en nadat hij een gong voor het muzikale aapje had gemaakt zweerde hij dat hij de monster zult uitroeien. Als toon van dankbaarheid ging het aapje mee op pad. Eindje verder kwamen ze een leeuw tegen die zat te zuchten. Het nieuwsgierige paar vroeg om een uitleg. De leeuw vertelde dat de monster in de bergen zijn klauw had kapot gemaakt. Verontwaardigd als perzik jongen was, verzorgde hij de leeuwenklauw tot dat die zo goed als eerst was. Samen gingen de drie op pad. Als toon van dankbaarheid smeedde het aapje en de leeuw een zwaard voor de jongen en samen daagden zij het monster uit. Hoewel het monster sterker was dan ieder van hen, versloegen het groepje het monster door middel van samenwerking en goede denkvermogen. Terwijl het aapje het monster afleidde met zijn gong, krabde de leeuw de ogen van de monster blind. Daarna deelde de perzik jongen het fatale steek uit met zijn ijzeren zwaard. Nadat het monster verslagen is, gingen de drie vrienden samen terug naar het dorp van perzik jongen en nam alle schatten van het monster mee. De drie vrienden en trouwe kameraden bleven nog altijd bij een en niet alleen hun maar het hele omgeving leefden nog lang en gelukkig.
Uit het verhaal blijkt dat een groep veel sterker is dan een individu. Immers, door de talenten van ieder te combineren en elkaars zwakheden te elimineren, worden we onverslaanbaar. Door middel van een verhaal kan dus echt het essentie van teambuilding opdrachten en kennismakingsspel kinderen heel goed duidelijk maken. Maar tevens is het leuk voor kinderen om te horen en het maakt ze enthousiast.
Om de kinderen van deze en toekomstige generaties te ontwikkelen tot een samenwerkende, verenigde groep is belangrijk. Er is dan ook een goede aanpak nodig om dit doel te realiseren. Door kennismakingspel kinderen, teambuilding oefeningen en samenwerkingspelen te doen is het beste manier. Op deze manieren kan men een echte hechte groep worden zonder verlies van eigen kwaliteiten en karakters worden in plaats van uitsluitend individuen. Een groep die elkaar altijd zult steunen, corrigeren en verbeteren.

De trainer:
Train je Team
Contactgegevens

Vandaag nog een adviesgesprek en een offerte?
Doe geheel kosteloos en vrijblijvend een aanvraag:


    Hoe lang wilt u dat de training duurt?

    Hoeveel personen volgen de training?

    Plaats waar u de training wilt?

    Datum waarop u de training wilt?

    Contactpersoon

    Bedrijfsnaam

    Telefoonnummer

    E-mail

    Opmerkingen



    Deel deze training:

    Op Linkedin: x werd dit gedeeld

    Facebook:
    x werd dit gedeeld

    en op Twitter: x werd dit gedeeld

    Email deze training:
    Deze training is geplaatst op: